LEDIGA JOBB

Säljare till Northcone AB

Krocksäkra och miljövänliga belysningsstolpar


Brinner du för att jobba med affärer. Då har vi ett av landets mest spännande säljjobb hos Northcone AB.

ROLLBESKRIVNING

Northcone expanderar sin verksamhet och söker därför ytterligare en säljare med ansvar för försäljningen av bolagets produkter som består av krocksäkra belysningsstolpar.

Kunderna och kontaktytorna är i huvudsak kommuner, grossister, konsulter och entreprenörer runt om i Sverige.

Du kommer att ingå i ett professionellt säljteam i ett miljö- och hållbarhetsmedvetet företag.

I rollen som säljare ingår följande ansvar;

  • Proaktivt uppsöka, skapa och vårda relationer med kommuner, grossister, konsulter och entreprenörer runt om i Sverige. Fördjupa kunskapen och förståelsen för deras situation. Viktigt med täta, fysiska och uthålliga kontakter.

  • Identifiera, bevaka och analysera relevanta projekt i nära relation med kontaktytorna.

  • Ansvara för att offerera Northcones belysningsstolpar till de olika kunderna och tillhörande projekt.

  • Ansvara för att skapa offerter och lägga order i affärssystemet. 

  • Vara kundens ombud under hela projektfasen. Från identifierat projekt och tillhörande offert till slutleverans och fullgod installation.

  • Ansvara för att prioritera och fördela kundkontakter och upparbetade leads tillsammans med VD och övriga i säljteamet.

  • Stötta de övriga i säljteamet, byta erfarenheter och motivera kollegorna till ett proaktivt försäljningsarbete i nära samverkan med fabriken. Komma med ideer kring produktutveckling, nya kunder och nya vägar till försäljning.

  • Säkerställa att de årliga försäljningsmålen och uppsatta aktiviteterna nås.

I tjänsten ingår att kunna resa till befintliga kunder och kontakter i hela Sverige. Geografisk placering är med fördel Stockholm eller Borlänge och du kommer att rapportera till VD. 

KVALIFIKATIONER

Lämplig yrkesbakgrund är dokumenterad erfarenhet av framgångsrik försäljning och gärna då inom produktförsäljning på den svenska marknaden. Branschförståelse är en viktig parameter och erfarenhet av att ha sålt till kunder eller grossister i liknande bransch som den Northcone verkar inom är meriterande.

Meriterande är om du har erfarenhet från offentliga upphandlingar LOU.

Vi ser gärna att lämplig utbildningsbakgrund är minst gymnasieexamen. Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på framförallt svenska men gärna också på engelska.

Rollen som säljare hos Northcone kräver uthållighet och långsiktigt relationsbyggande. Du kan räkna med långtgående stöd från bolaget och kollegor, men rollen ställer likväl stora krav på egen initiativförmåga, drivkraft och vilja att lyckas. Du älskar att göra affärer och har en hög ambitions- och aktivitetsnivå.

 

Tror du att du har vad som krävs? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Vi arbetar tillsammans med Mercuri Urval i den här rekryteringsprocessen och ser fram emot ditt CV med personligt brev till www.mercuriurval.se (Ref.nr. SE-13947). Rekryteringen och urval sker löpande. Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Servenius på tel 0703 550373..

Om företaget

Northcone AB ingår i ORTIC Group – en koncern som utvecklar och tillverkar avancerade tillämpningar baserat på rullformningsteknik. Gruppen ingår i investeringskoncernen R12 Kapital.

Northcone är ett relativ ungt företag som startades 2009 och började sälja sina produkter 2016. Företaget utvecklar krocksäkra belysningsstolpar med målet att förbättra trafiksäkerheten och att minska miljöpåverkan. Tack vare deras unika 3D-rullformning och innovativa produktdesign kan man producera belysningsstolpar som är så tunna som 2 mm, och som samtidigt via sin Magnelis®-legering har ett extremt starkt skydd mot korrosion och blästring.

Eftersom Northcone använder 30% mindre stål i sina stolpar är man ett mycket mer miljövänligt och hållbart alternativ än de flesta andra motsvarande produkter på marknaden. I jämförelse med traditionella varm förzinkade stolpar så sparar 20 st Northcone stolpar upp emot 1 ton koldioxid under livscykeln.

Northcone har sitt huvudkontor i Stockholm och fabrik i Borlänge. Mer information om Northcone finns på www.northcone.se.